Еврохолд България прехвърли застрахователния си бизнес в отделна компания

735
Еврохолд България прехвърли застрахователния си бизнес в отделна компания

Днес се проведе извънредното общо събрание на акционерите на Еврохолд България АД, съобщиха от компанията.

Акционерите взеха решение за създаване на дъщерно дружество Euroins Insurance Group (EIG), което да обедини застрахователните операции на Еврохолд България чрез прехвърляне в него на акциите на ЗД Евроинс АД, ЗОК Св. Николай Чудотворец и Euroins Romania.

Управителният съвет на Еврохолд България бе овластен да прехвърли на дъщерното си дружество Euroins Insurance Group участието на Еврохолд България в ЗД Евроинс АД, ЗОК Св. Николай Чудотворец и Euroins Romania.

Акционерите на холдинговата компания одобриха и инвестиционната стратегия за покупка на нови застрахователни компании в региона чрез дъщерното дружество Euroins Insurance Group.

На 23 ноември 2007 г. Euroins Insurance Group получи разрешение от Комисията за финансов надзор да придобие 6 800 044 броя акции (68%), собственост на Еврохолд България в ЗД Евроинс АД.

Предвижда се новосъздаденото дружество Euroins Insurance Group да бъде с уставен капитал от 190 милиона лева, от които около 90% да бъдат формирани чрез непарична вноска, състояща се от акциите на Еврохолд България в ЗД Евроинс АД, Euroins Romania и ЗОК Св. Николай Чудотворец и останалите 10% - чрез парична вноска от Еврохолд България.

Днес книжата на Еврохолд България се търгуваха на нива от 6.25 до 6.80 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg