Еврохолд България придоби румънската Asitrans Asigurari за 12.5 млн. евро

954
Еврохолд България придоби румънската Asitrans Asigurari за 12.5 млн. евро

Еврохолд България АД-София () получи разрешение от Румънския застрахователен надзор за придобиване на мажоритарен пакет от застрахователната компания Asitrans Asigurari, съобщи БФБ.

Към днешна дата фактическият състав по прехвърлянето на акциите на Asitrans Asigurari и вписването на Еврохолд България АД-София като мажоритерен акционер на дружеството е изпълнен.

На 7 август т.г. ще се състои Общо събрание на акционерите на Asitrans Asigurari, на което следва да бъде увеличен капиталът на Asitrans Asigurari, както и да бъде избран и нов Съвет на директорите, в който ще бъдат включени и представители на „Еврохолд България АД-София.

Предвижда се да бъдат направени и значителни инвестиции в областта на информационните технологии и в разкриването на нови представителства в Букурещ и страната.

Общите инвестиции на Еврохолд България АД-София за придобиването на над 75% от капитала на компанията, които включват заплащане на акции, увеличаване на капитал, софтуерна и оперативна интеграция на дружеството, както и придобиване на мажоритарен пакет от лизинговата компания Asitrans Leasing до края на 2007 г. ще възлязат на 12.5 млн. евро.

Инвестиционната програма за Румъния на Еврохолд България включва и придобиването на представителна офис сграда в Букурещ, която да обедини дейностите на застрахователната и лизинговата компания, както и дейността на Евро-финанс АД.

Размерът на общите инвестиции, които ще бъдат направени на румънския пазар в застрахователния, лизинговия и финансовия сектори за периода 2007-2010 ще възлязат на над 30 млн. евро.

Основните цели за този период включват постигане на 3% пазарен дял в областта на общото застраховане, 4% пазарен дял в областта на лизинговането на нови автомобили, както и утвърждаване на Евро-финанс АД сред водещите инвестиционни посредници на румънския капиталов пазар.

До момента днес книжата на компанията губят 0.38% от стойността си до средна цена 5.22 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg