Еврохолд България с 10.6 млн. лв. консолидирана печалба за деветмесечието

814
Еврохолд България с 10.6 млн. лв. консолидирана печалба за деветмесечието

За първите девет месеца на 2007 г. консолидираните приходи на Еврохолд България АД са в размер на 188 млн. лв. Нетната печалба за периода e в размер на 10.6 млн. лв., от които 8.5 млн. лв. за групата.

Финансовият резултат за деветмесечието е формиран изцяло от печалбите на дъщерните компании. Собственият капитал достига 117 млн. лв.

Към 30 септември 2007 г. активите на холдинга нарастват на 333 млн. лв., спрямо 177 млн. лв. към края на 2006 г.

Най-голям принос в приходите и печалбата на холдинга има направление Финанси, което отчита 115 млн. лв. приходи и 6.8 млн. лв. печалба.

Второ по дял е Автомобилното направление, съответно с 58 млн. лв приходи и 1.8 млн. лв. нетна печалба. Производственото направление отчита 14 млн. лв. приходи и печалба от 1.4 милиона лева.

В консолидирания отчет на групата не са включени резултатите на дружество Пластхим-Т, което бе придобито наскоро. Компанията ще бъде консолидирана от четвъртото тримесечие на настоящата годината.

На база резултатите от деветмесечието, а както и във връзка с успешно проведения аукцион за 21% от акциите на Етропал, Еврохолд България актуализира прогнозите си за цялата 2007 г. Холдинговото дружество очаква приходи в размер на 330 млн. лв. и нетна печалба в размер на 22.7 млн. лв.

Холдингът очаква около 70% от предвидената нетна печалба за 2007 г. да бъде формирана от печалбите на дъщерните компании, а останалите 30% от финансови операции.

В консолидирания отчет на Холдинга за първи път са включени новопридобитите застрахователна и лизингова компании в Румъния – Euroins Romania и Eurolease Auto Romania. Eurolease Auto Romania е в процедура на увеличение на капитала, като до края на годината той ще достигне 1 милион евро. За изпълнителен директор на дружеството бе назначен Alberto Catalin Anton, бивш мениджър в AFIN Leasing Romania.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg