Еврохолд България ще бъде поръчител на Евролийз Ауто

754
Еврохолд България ще бъде поръчител на Евролийз Ауто

Общото събрание на акционерите на Еврохолд България АД () ще овласти ръководството на холдинга да сключи договор за поръчителство. По силата на контракта Еврохолд България АД ще гарантира изпълнението и спазването от страна на Евролийз Ауто АД на всички задължения и условия, произтичащи от комплекс от договори, свързани с осигуряване на международно финансиране на дейност по лизинг на автомобили, организирана, извършвана и администрирана от Евролийз Ауто АД.

Общата стойност на финансирането се предвижда да достигне 195 млн. евро, включващ 150 млн. евро финансиране от дружество-заемател, контролирано от Дойче Банк А.Г. – Лондон (Deutsche Bank A.G.–London Branch), а именно Бългериън Ауто Лийз Фандинг Б.В. (Bulgarian Auto Lease Funding B.V.), максимален лимит от 20 млн. евро вторично финансиране в рамките на общата схема на финансиране и максимален лимит от 25 млн евро самостоятелно участие на Евролийз ауто АД в рамките на общата схема на финансиране.

Поемането на задължения от страна на Еврохолд България АД по договора за поръчителство е в полза на Дойче Банк Ей Джи, Клон Лондон, в качеството и на Агент на финансиращите страни, както и в полза на всички лица, които впоследствие могат да бъдат определени като Главни Кредитори в рамките на общата схема на финансиране.

По информация на x3news, общото събрание на акционерите е насрочено за 27 октомври. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на БФБ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 9 октомври.

Днес се изтъргуваха 2 401 лота на Еврохолд България АД, като средната цена достигна 4.57 лв. Последната сделка надвишаваше с 0.07% началната цена от днес.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg