Общото събрание на акционерите на Еврохолд България АД (

) ще овласти ръководството на холдинга да сключи договор за поръчителство. По силата на контракта Еврохолд България АД ще гарантира изпълнението и спазването от страна на Евролийз Ауто АД на всички задължения и условия, произтичащи от комплекс от договори, свързани с осигуряване на международно финансиране на дейност по лизинг на автомобили, организирана, извършвана и администрирана от Евролийз Ауто АД.

Общата стойност на финансирането се предвижда да достигне 195 млн. евро, включващ 150 млн. евро финансиране от дружество-заемател, контролирано от Дойче Банк А.Г. – Лондон (Deutsche Bank A.G.–London Branch), а именно Бългериън Ауто Лийз Фандинг Б.В. (Bulgarian Auto Lease Funding B.V.), максимален лимит от 20 млн. евро вторично финансиране в рамките на общата схема на финансиране и максимален лимит от 25 млн евро самостоятелно участие на Евролийз ауто АД в рамките на общата схема на финансиране.

Поемането на задължения от страна на Еврохолд България АД по договора за поръчителство е в полза на Дойче Банк Ей Джи, Клон Лондон, в качеството и на Агент на финансиращите страни, както и в полза на всички лица, които впоследствие могат да бъдат определени като Главни Кредитори в рамките на общата схема на финансиране.

По информация на x3news, общото събрание на акционерите е насрочено за 27 октомври. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на БФБ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 9 октомври.

Днес се изтъргуваха 2 401 лота на Еврохолд България АД, като средната цена достигна 4.57 лв. Последната сделка надвишаваше с 0.07% началната цена от днес.