Еврохолд България АД-София (

) свиква извънредно общо събрание на акционерите на 14 септември 2007 г., на което ще се гласува решение за издаване на облигации на стойност 20 млн. евро, съобщава БФБ.

Ще бъде извършено частно предлагане за първоначалната продажба на по-малко от 100 лица (не при условията на публично предлагане по смисъла на ЗППЦК) на емисията обикновени поименни безналични лихвоносни неконвертируеми свободно прехвърляеми облигации на дружеството с обща номинална стойност до 20 млн. евро включително. Облигациите са с падеж до 5 години след датата на издаване.

ОСА също ще гласува промени в устава на дружеството, включително и: На основание чл. 204, ал. 3, във връзка с чл. 196 от ТЗ, ОСА на дружеството може да овласти Управителния съвет да взема решения за издаване на една или повече емисии облигации на дружеството с обща номинална стойност до 200 млн. евро за срок от 5 години от датата, на която приетото от ОСА изменение на устава бъде вписано в търговския регистър.

Акционерите се очаква да овластят Управителния съвет на дружеството да сключи с български и/или чуждестранни банки, сделки за обезпечаване банкови заеми на дъщерното дружество Евролийз ауто АД, като поръчител и/или съдлъжник и/или лице, което отговаря за изпълнение на задълженията на Евролийз ауто АД на стойност до 200 млн. лв.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 5 октомври 2007 г. от 17.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 29 август 2007 г.

Днес книжата на компанията загубиха 0.76% от стойността си при средна цена 5.19 лв.