Еврохолд България увеличава дела си въс Формопласт, чака се търгово

648
Еврохолд България увеличава дела си въс Формопласт, чака се търгово

В две блокови сделки, осъществени по време на днешната търговска сесия Еврохолд България закупи 85842 акции, или 38.41% от капитала на Формопласт, съобщават от Българска фондова борса.

Като продавач на общо 31.28% от капитала на дружеството в институцията е отразен Формопласт 98 АД, докато общо 7.13 на сто бяха прехвърлени от Старком консулт АД.

Така след осъществяване на сделката холдинговото дружество увеличи дела си до 87.28% от капитала на Формопласт, което означава, че ще последва и търгово предложение към останалите акционери.

За първите шест месеца на 2007 г. Формопласт има загуба от 111 хил. лв. спрямо отрицателен финансов резултат от 219 хил. лв. за година по-рано. Основният капитал на дружеството е 223 хил. лв., а собственият – 6.295 млн. лв.

От своя страна Еврохолд България има участия в 19 дъщерни дружества, 2 асоциирани и 3 други предприятия, а наскоро придоби и мажоритарен дял в румънско застрахователно дружество.

За полугодието на 2007 г. холдингът има печалба преди облагане с данъци в размер на 3.451 млн. лв. Днес акциите на Еврохолд България се търгуваха на нива от 5.83-6.06 лв. за брой, докато сделки с книжата на Формопласт не бяха сключени.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg