Еврохолд и Трейс са новите попълнения в SOFIX

649
Еврохолд и Трейс са новите попълнения в SOFIX

Съветът на директорите на Българска фондова борса реши да извади от базата на SOFIX Топливо и Евроинс и да добави на тяхно място Еврохолд България и Трейс Груп Холд, информират от БФБ.

Промяната влиза в сила от 23 септември, сряда.

Ръководството на борсата занижи и условията за участие на публична компания в SOFIX.

Така например минималното изискване за пазарна капитализация от 50 млн. лв., се коригира на 25 млн. лв., а реализираният оборот през последната една година се намалява от поне 5 млн. лв., на 2.5 млн. лв.

Промените в индексите на БФБ засягат и Адванс Терафонд, Индустриален Капитал Холдинг, БенчМарк фонд имоти, Етропал и Проучване и добив на нефт и газ, които се изваждат от BG 40. Техните места ще заемат Алкомет, ФеърПлей Пропъртис, Корпорация за технологии и иновации Съединение, М+С хидравлик и Булгартабак холдинг.

Съветът на директорите на БФБ реши да извади от BG REIT Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, Актив Пропъртис АДСИЦ и Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ и добавя Прайм пропърти БГ АДСИЦ. Промяната влиза в сила от 23 септември.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg