Еврохолд намали емисионната цена на новите акции

1174
Еврохолд намали емисионната цена на новите акции

На свое заседание, проведено на 3 септември 2011 г., Управителният съвет на Еврохолд България АД прие решение за промяна на емисионната стойност за акция от новата емисия от 36.21 млн. акции, които ще бъдат издадени в резултат на увеличение на капитала на дружеството при условията на първично публично предлагане, информираха от публичната компания.

След обсъждане на необходимостта от коригиране на емисионната стойност на акция, основно породена от настъпилия рязък срив на капиталовите пазари в глобален мащаб през август, членовете на Управителния съвет решиха единодушно да намалят емисионната стойност от 1.70 лева на 1.50 лева за една новоемитирана акция, се казва в корпоративното известие.

С решение от 7 септември 2011 г. Управителният съвет на Еврохолд България АД прие представения коригиран проспект за първично публично предлагане на емисия акции за увеличаване на капитала на дружеството, съобразно констатираните от КФН несъответствия и съгласно решението на УС от 3 септември.


Коригираният проспект е внесен за одобрение в Комисията за финансов надзор.

Акциите на Еврохолд поевтиняха на борсата днес с 0.39%, до 1.277 лв. за лот.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg