Еврохолд продаде дела си в Геоенергопроект

1466
Еврохолд продаде дела си в Геоенергопроект

Еврохолд България АД продаде изцяло дела си в размер на 95.47% от капитала на Геоенергопроект АД - компанията, която е собственик на изграждаща се малка водноелектрическа централа край град Етрополе, информираха от Еврохолд.

Стойността на сделката e 1.3 млн. лв. Купувач е Юнион Електрик ЕАД - стратегически инвеститор с дългогодишен опит в изграждането и управлението на централи за производство на електричество от възобновяеми източници на енергия, се посочва още в съобщението.

„Приключването на тази сделка е поредната стъпка на Еврохолд от програмата за продажба на нестратегически активи и дейности с цел изцяло фокусиране върху развитието на основните бизнес направления - продажба на коли, лизинг и застраховане", заявяват от групата.

Акциите на Еврохолд България поевтиняха на БФБ в четвъртък с 0.11%, до 0.898 лв. за лот. Обект на търговия станаха 59 610 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Common Stocks
# 0
16:09 | 25 September 2010
Еврохолд България АД започна да продава своите дялови участия в някои от публичните български акционерни дружества за да си осигури необходимата ликвидност, както и да подобри своето финансово състояние. Намаляването на цената на акциите на това холдингово дружество е показателно за тяхното намалено търсене. Продавачите на акциите на Еврохолд България АД се опитват да постигнат печалба чрез т. нар. къси продажби и маржин покупки. Поздрави за екипа на Профит.Бг.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg