Евроинс ще предлага Гражданска отговорност в осем страни от ЕС

467
Евроинс ще предлага Гражданска отговорност в осем страни от ЕС

ЗД ЕвроИнс възнамерява да предлага „Гражданска отговорност” в осем държави членки от ЕС. Това съобщиха днес от Комисията за финансов надзор, след като разгледаха заявление, подадено от застрахователното дружество

Съгласно Кодекса за застраховането застраховател, получил лиценз за извършване на застрахователна дейност в България, може да извършва дейност на територията на друга държава членка на ЕС при условията на единния лиценз.

Според изискванията застрахователят предварително уведомява КФН, като посочва видовете застраховки, които възнамерява да сключва и съответните държави, в които има намерение да ги предлага.

ЗД ЕвроИнс посочва, че възнамерява да предлага „Гражданска отговорност” в Австрия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Румъния, Франция и Белгия при условията на свободата на предоставяне на услуги.

Комисията за финансов надзор ще изпрати уведомления до компетентните органи на въпросните държави, в които ЗД ЕвроИнс възнамерява да извършва дейност.

За първото тримесечие на 2007 г. Евроинс обяви нетна печалба в размер на 677 хил. лв., спрямо 158 хил. лв. положителен финансов резултат за сравнимия период на 2006 г.

Днес по позицията се изтъргуваха 2100 акции на нива от 13.10 и 13.24 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg