Вземанията по лизингови договори на Евролийз Ауто България намаляват с 10% през последната година, вследствие на намалените обеми в продажбите на нови автомобили. През последните 3 месеца Евролийз Ауто България продължи да усвоява активно новите кредити, които договори в началото на годината, се казва в Междинния доклад за дейността на групата на Еврохолд България до юни 2010 г.

За първи път през последните 12 месеца, компанията отчете ръст на портфейла на месечна база, в резултат на по-високия коефициент на проникване в дилърите от групата на Авто Юнион.

Евролийз Ауто отчита 10% пазарен дял от новогенерирания бизнес при лизинговане на леки автомобили и заема място сред трите най-активни компании в този сегмент през първата половина на 2010 година.

Печалбата на компанията намалява с приблизително 50% заради отчетения спад на обема новогенериран бизнес и по-тесния лихвен спред при отпускане на новите договори за лизинг.

През последната година румънската лизингова компания предприе мерки за намаляване на оперативните разходи на компанията, в резултат на което текущите разходи намаляват с 55%, а загубата на компанията спада с 65%.

Евролийз Ауто Румъния е на последен етап по договаряне на кредитна линия за финансиране на нов бизнес и се очаква договорът да бъде финализиран през следващото тримесечие.

Вземанията по финансов лизинг на Евролийз Ауто Македония се увеличават с 14% през последната година. Приходите от лихви на компанията нарастват през последните 6 месеца четири пъти в резултат на реализирания ръст на портфейла.

През последните 6 месеца новосформираната Евролийз Груп реализира печалба в размер на близо 1.1 млн. лв. на консолидирано ниво.