Евролийз ауто готви облигации за вторична търговия на БФБ

713
Комисията за финансов надзор потвърди проспект за вторично публично предлагане на облигации, издадени от Евролийз ауто (), съобщават от надзора. Емисията е в размер на 5000 броя ценни книжа с номинална стойност от 1 000 евро всяка.

Лихвата е плаваща в размер на 3-месечен EURIBOR+надбавка от 2.75% годишно, но не по-малко от 6%. Плащанията са на всеки три месеца.

Дълговият заем е издаден на 16 април и е за срок от 5 години. През миналата седмица стана ясно, че Евролийз ауто са издали петата си поред облигационна емисия в размер на 10 млн. евро, разпределени в 10 000 облигации с номинална стойност 1 000 евро. Датата на издаване на емисията е 27 септември, за срок от 5 години.

Евролийз ауто поема задължението последната емисия облигации да бъде също регистрирана за търговия на регулиран пазар на ценни книжа в срок не по-дълъг от шест месеца от издаването им, който е 27 септември.

Компанията вече има регистрирана за вторична търговия на БФБ емисия облигации от 16 март. Броят на ценните книжа е 3 000 с номинал от 1 000 евро.

Основен акционер в Евролийз ауто е Еврохолд България с 53.34% дял. Регистрираната във Великобритания Темз Кепитъл Партнърс Лимитид контролира 33.33% от капитала, а Евро Инс 13.33%, показва справка в Апис.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg