Съветът на директорите на Евролийз Ауто АД обяви издаването на четвъртата поред емисия корпоративни облигации в размер на 5 млн. евро, съобщиха от дружеството

Облигационният заем e със срок от 60 месеца и плаващ купон в размер на 6-месечен EURIBOR + надбавка от 2.95% годишно, но не по-малко от 6%. Водещ мниджър на емисията е Обединена Българска Банка АД. Всички плащания на главницата и лихвите се обслужват от Централен Депозитар АД.

Евролийз Ауто АД поема задължението облигациите да бъдат регистрирани за търговия на регулиран пазар на ценни книжа (“БФБ - София” АД) в срок не по-дълъг от шест месеца от издаването им, като за тях ще се прилагат разпоредбите на Закона за публичното предлагане на ценни книжа относно довереника на облигационерите и обезпечаване на публичната емисия облигации.

От началото на годината Евролийз Ауто е емитирало облигационни емисии на обща стойност 18 млн. евро.

На 05 септември 2007 г. Евролийз Ауто АД проведе извънредно общо събрание на акционерите, на което бе прието решение за увеличаване капитала на дружеството от 4 867 200 лева на 9 000 000 лева, посредством издаването на 4 132 800 нови, неделими, поименни, непривилегировани, налични акции с право на глас с номинална и емисионна стойност от по 1 лев. Към 28 септември 2007 г. са внесени 25% или 1.033 млн. лв.

Компанията е част от структурата на Еврохолд България. Днес акциите на дружеството се търгуват на нива от 8.21 и 8.999 лв., което е нов исторически максимум по позицията.