Евролийз Ауто отчита 1.21 млн. лева печалба за 2010-та

1053
Евролийз Ауто отчита 1.21 млн. лева печалба за 2010-та

Евролийз Ауто АД, част от икономическата група Еврохолд България АД, отчита през изминалата 2010 г. неконсолидирана нетна печалба в размер на 1.21 млн. лева, информираха от Еврохолд.

През 2010 година Евролийз Ауто е с 10.61% пазарен дял при новосключените договори за финансов лизинг на леки автомобили, което му отрежда трето място в сегмента на леките автомобили.

Спадът на лизинговия портфейл на компанията през изминалата година е 11% при спад на лизинговия пазар от почти 20%.

От началото на годината дружеството подписа нови договори за финансиране с местни банки в Румъния и Македония, което ще обезпечи дейността на компанията на тези пазари през следващите 12 месеца. Стойността на сключените лизингови договори през първите три месеца на 2011 година надвишава общата сума на всички направени през 2010 година, се казва в съобщението.

На 28 март 2011 г. Евролийз Ауто извърши лихвено и главнично плащане по облигационна емисия в размер на 1.34 млн. евро. Размерът на облигационния заем е 10 млн.евро, като след извършеното погасяване сумата на непадежиралите главнични плащания е 3.75 млн. евро.

Мениджър на облигационната емисия е Юробанк И Еф Джи България АД, а банка-довереник е Уникредит Булбанк АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...