Евромаркет Груп открива регионален център в Плевен

1245
Евромаркет Груп открива регионален център в Плевен

Регионален център за Централна Северна България открива официално утре компанията за строителна и индустриална техника у нас Евромаркет Груп, съобщиха за Profit.bg от дружеството. Комплексът се намира в Плевен и включва административна част, сервиз, шоурум, склад за резервни части и демо парк. Очаква се да бъде официално открит от кмета на града Найден Зеленогорски.

Откриването на центъра е част от инвестиционната програма на Евромаркет Груп за 2008 г. Тя включва разширяване на регионалните представителства и сервизните центрове, така че да покрият по-големите градове на България, както и откриване на нови работни места и обучение на персонала.

През последните 1-2 години в Централна Северна България е нараснало търсенето на земекопна и товарачна техника, машини за производство, пренос и полагане на бетон, пътностроителна техника, компресори, уточняват от дружеството.

„Очакваме ръстът на подемно-транспортната техника (мотокари, електрокари) да бъде значителен и през 2008 г. Търсенето на заваръчна техника и машини за оборудване за автосервизи в Плевенския регион ще продължи да бъде на високото ниво, на което е в момента”, коментира Димитър Илчев, главен мениджър на Евромаркет Груп.

„Залагаме на изграждането на добре развити регионални центрове. Държим да изградим добри отношения с всички строителни фирми в Плевенския регион. От друга страна, важни са и индустриалните предприятия. В строителството и индустрията ще поставим акцент върху доставката на кранове, багери, товарачи, телехендлъри, бетон помпи, бетонови възли, електрокари, мотокари, трошачки и сита за производство на инертни материали и др.,” допълни той.

За региона на Плевен Евромаркет Груп вече доставя индустриална и строителна техника на: завода на Палфингeр в Червен бряг, завода за изолационни панели на Метекно в Плевен, шивашката фабрика Мони МСД в Плевен, която произвежда мъжки облекла за Джанфранко Фере, Черути, Бициани и Келвин Клайн, фабриката за дървопреработване и мебели Премиер Плевен (част от Синергон Холдинг).

В числото влизат и строителните фирми Плевен Инженеринг и местното представителство на Холдинг Пътища – Път Инженеринг, плевенският клон на фирмата за комунално строителство Райкомерс, общинското предприятие Инжстрой Инженеринг (за строителство и ремонт на улици, тротоари, канализации) и др.

В регионалния център са представени всички 10 бизнес направления на компанията - за строителна и подемно-транспортна техника, ръчни и силови инструменти, индустриални компресори, заваръчно оборудване, металообработваща техника, автосервизно оборудване, индустриални консумативи и др.

Той ще бъде най-голямото представителство на холдинга в Централна Северна България. Административното отделение заема площ от 2000 кв. м, а демо паркът - 2.2 дка. Осигурени са и достатъчен брой паркоместа за удобство на клиентите. В деня на откриването демонстрационният парк ще разполага с 18 машини, сред които багери Hyundai, багер-товарачи Hidromek, челни товарачи Kramer, валяк Ammann, самоходна платформа Manitou и др.

Според инвестиционната програма на Евромаркет Груп, освен в Плевен, нови регионални центрове ще бъдат изградени и в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Русе и Благоевград. Всеки регионален бизнес център ще има и демо парк – модел, въведен от компанията за първи път в България още през 2002 г.

Приходите на Евромаркет Груп в България и от 4-те й задгранични дружества в Украйна, Сърбия, Хърватия и Словения надхвърлиха 400 млн. лв. през 2007 г. Очакванията на мениджърите са до 2010 г. общите постъпления да надвишат 1 млрд. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg