Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF с над 1 млн. лв. активи за 3 дни

1528
Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF с над 1 млн. лв. активи за 3 дни

Един милион дяла на борсово търгувания индексен фонд Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX) са в обръщение само три дни след борсовия му дебют. Активите на фонда надминаха един милион лева.

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е първият у нас борсово търгуван фонд, който следва представянето на основния борсов индекс SOFIX. Българският индексен ETF е един от малкото подобни инструменти в Централна и Източна Европа.

Търговията с дялове на фонда на борсата стартира на 27 септември.

Оборотът с дяловете на фонда за първите три дни на борсата е общо за 556 158 лева, а поръчките за издаване на нови дялове на първичен пазар за същия период са за 530 000 дяла. Борсовата цена на 1 дял при затваряне на пазара на 29 септември е 1.069 лв./дял.

Експат Асет Мениджмънт – управляващото дружество на фонда – очаква Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF да привлече към българската борса по-сериозно внимание на чуждестранни инвеститори и да се превърне в най-ликвидната позиция на БФБ-София.

Фондът е удобен начин за инвестиране в българския капиталов пазар като цяло и ликвидността на акцията му е осигурена от маркетмейкъри.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас