Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF с над 1 млн. лв. активи за 3 дни

1559
Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF с над 1 млн. лв. активи за 3 дни

Един милион дяла на борсово търгувания индексен фонд Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF (BGX) са в обръщение само три дни след борсовия му дебют. Активите на фонда надминаха един милион лева.

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е първият у нас борсово търгуван фонд, който следва представянето на основния борсов индекс SOFIX. Българският индексен ETF е един от малкото подобни инструменти в Централна и Източна Европа.

Търговията с дялове на фонда на борсата стартира на 27 септември.

Оборотът с дяловете на фонда за първите три дни на борсата е общо за 556 158 лева, а поръчките за издаване на нови дялове на първичен пазар за същия период са за 530 000 дяла. Борсовата цена на 1 дял при затваряне на пазара на 29 септември е 1.069 лв./дял.

Експат Асет Мениджмънт – управляващото дружество на фонда – очаква Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF да привлече към българската борса по-сериозно внимание на чуждестранни инвеститори и да се превърне в най-ликвидната позиция на БФБ-София.

Фондът е удобен начин за инвестиране в българския капиталов пазар като цяло и ликвидността на акцията му е осигурена от маркетмейкъри.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg