Facebook изпрати едно от най-успешните си тримесечия в своята история, след като обяви приходи от 7.01 млрд. долара и печалба от 2.38 млрд. долара, или 1.09 долара на акция.

Социалната мрежа вече има 1.79 млрд. потребители, като повишението спрямо година по-рано е от 16%. Ръстът само за третото тримесечие на потребителите е от 4.67% спрямо 3.63 на сто за предходните три месеца на годината.

Дневните активни потребители растат до 1.18 млрд. души спрямо 1.13 млрд. в края на юни, а повишението спрямо година по-рано е от 17%.

Месечно Facebook се посещава от 1.66 млрд. души през мобилни телефони спрямо 1.57 млрд. за в края на второто тримесечие.

Очакванията на анализаторите бяха за приходи от 6.92 млрд. долара и печалба на акция от 0.97 долара.

Въпреки рекордните тримесечни приходи и печалба, акциите на Facebook се търгуваха с близо 7% по-ниско в извънборсовата сесия заради опасенията, че компанията няма да може да продължи да поддържа ръста си и в идните тримесечия.

Съоснователят на социалната мрежа Марк Закърбърг обяви, че броят на хората, използващи Live опцията на Facebook, се е повишил 4 пъти в последните пет месеца. WhatsApp и Messenger се ползват от по над 1 млрд. души по света, докато потребителите на Instagram вече са над 500 млн. души.

Припомняме, че преди седмица Googlе обяви ръст на приходите си от 20%.