Фалстарт за рехабилитацията на жп-участъка Пловдив-Бургас

1205
Фалстарт за рехабилитацията на жп-участъка Пловдив-Бургас

НКЖИ прекрати днес откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с обект: "Рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъците на железопътната линия Пловдив - Бургас", на основание чл. 39, ал. 1, т. 3 от ЗОП във връзка със становище от 8 юни 2010 г. МТИТС като управляващ орган по ОП „Транспорт" 2007 - 2013 г.

Мотивът за решението за прекратяване на процедурата е значителното надвишаване на финансовия ресурс в аспекта на другите необходими средства по проекта, а именно договор за оценка на съответствието и строителен надзор, и договор за проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации в жп възел Бургас, които са също в обхвата на проекта.

Прогнозната стойност на прекратената поръчка е 330 000 000 лв. без ДДС. В резултат на проведената процедура класираните участници по отделните позиции предложиха да изпълнят поръчката за сумата от общо 426 229 111 лв. без ДДС, информират от пресцентъра на държавното предприятие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg