Фазерлес разпределя брутен дивидент от 0.65 лв. на акция

706
Фазерлес разпределя брутен дивидент от 0.65 лв. на акция

Проведеното днес Общо събрание на акционерите на Фазерлес АД -Силистра, на което се е гласувало разпределянето на брутен дивидент от 0.65 лв. на акция, съобщава БФБ.

Решението включва по-голямата част от нетната печалба за 2006 г., в размер на 2 689 407 лв. да се отнесе в допълнителни резерви, а останалата част в размер 334 750 лв. да се разпредели за дивиденти.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 26 юни 2007 г.

Акционерите са овластили съвета на директорите да придобие материални активи, съгласно бизнес плана на дружеството и финансирането им.

Фазерлес АД – Силистра планира да инвестира около 6.4 млн. лв. в два основни проекта през настоящата година. Компанията ще изгради пречиствателна станция за отпадни води, като общата необходима сума е 5 млн. лв.

През настоящата година от дружеството ще закупят и монтират форматна машина за разкрояване на плочи, като въвеждането й в експлоатация ще се осъществи през октомври 2007 г. Инвестицията е на стойност 1.4 млн. лв.

Печалбата на Фазерлес за първото тримесечие е нараснала над четири и половина пъти до 1.68 млн. лева в сравнение с 358 хил. лева през сравнимото тримесечие на миналата година.

Мажоритарен собственик на Фазерлес е Фазеринвест с 58,5% от капитала, а Лео Овърсийс ООД държи 9,16 на сто.

Днес се изгъргуваха 136 акции на дружеството на цена 142.13 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg