Фазерлес с 30 хил. лв. печалба, 5.3 млн. парични средства

847
Фазерлес с 30 хил. лв. печалба, 5.3 млн. парични средства

Фазерлес АД - Силистра отчита спад на приходите от продажби за шестменечието спрямо същия период на предходната година с 11.84% до 7.144 млн. лв., което представлява 44% от годишния разчет.

Финансовият резултат към 30 юни 2010 г. е положителен в размер на 30 хил. лв., спрямо 423 хил. лв. година по-рано.

„Второ тримесечие на 2010 г. премина под знака на кризата, която в Южна Европа, където са основно нашите пазари няма явни тенденции за приключване, а в България пазара все повече се ограничава. Тежката и продължителна зима допълнително утежни обстановката.", се казва в доклада на дружеството.

Ако се съпоставят приходите от продажби през І-во и ІІ-ро тримесечие на 2010 г., съответно спрямо ІІІ-то и ІV-то тримесечие на 2009 г. се вижда, че трето поредно тримесечие има ръст на продажбите.

„Величината на положителният финансов резултат е обезпокояваща, но не е сериозен проблем, защото твърде късия отчетен период, който е характерен с еднократни разходи в годината (данъци, винетки и др.) сериозно изкривяват резултата„, информират от Фазерлес. Само промените в складовите запаси увеличават разходите с над 310 хил. лв за 1-во тримесечие.

Паричните средства на Фазерлес нарастват с близо 600 хил. лв. от началото на годината до 5.3 млн. лв. Задълженията на фирмата са в размер на 3.8 млн. лв.

Извършен е сериозен контрол и анализ на производствените разходи, отчитат от Фазерлес. Ограничени са производствените и особено непроизводствените разходи. Организацията на трудовите процеси се усъвършенства, като се използва нова автоматизирана техника. В резултат на това постепенно се намалява и оптимизира производствения персонал (242 души).

Днес акциите на компанията затвориха при цена от 30 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg