Текущата печалба на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (

) към септември 2007 г. е 7.9 млн. лв., гласи съобщение, изпратено от компанията до Българска фондова борса. За разпределение между акционерите подлежат близо 6 млн. лв. Финансовият резултат е 8.6 млн. лв. заедно с неразпределената печалба от 2006 г.

Общите приходи от продажби (без приходите от преоценка) възлизат на 30 млн. лв., реализирани от отчитането на продажбата на 197 апартамента. Паричните постъпления от продажби възлизат на 37.2 млн. лв., в това число 35.8 млн. лв. от продажба на апартаменти и 1.4 млн. лв. от продажба на земи.

Към 30 септември компанията е продала 90% от апартаментите си от етап І на ваканционен комплекс „Санта Марина”, 27% от етап ІІ на същия комплекс и 17% от ваканционен комплекс „Иван Рилски”, съобщават от дружеството.

Фондът е извършил общо 25 млн. лв. нови инвестиции към третото тримесечие на годината. През август ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ започна нов проект за изграждане на ваканционен комплекс при Паничище.

Прогнозната стойност на проекта „Рила Лейк Ризорт” е 50 млн. лв. Комплексът ще се състои от 8 сгради с общо 308 апартамента за продажба и хотел с обща РЗП 30 хил. кв. м върху 25 600 кв. м, 18 хил. кв. м от които ще представляват зелени площи, пешеходни алеи и градини.

Засега сделки с книжата на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ още не са регитсрирани. От края на септември акциите са във възход като трайно се установиха на нива над 2 лв. В петък стойността им достигна 2.27 лв. при 6 510 изтъргувани акции.