ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ увеличава капитала си от 50.7 млн. лв. на 60.84 млн. лв.

469
Съветът на директорите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е взел решение за увеличение на капитала на дружеството от 50.7 млн. лв. на 60.84 млн. лв., става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

Увеличението ще се извърши чрез емисия от 10.14 млн. нови акции, с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2.25 лв. за брой. Срещу всяка стара акция ще бъде издадено по едно право, а с пет права ще може да се запише по една от новите ценни книги.

Натоящото увеличение на капитала ще осигури достатъчния акционерен капитал за финансиране на новите проекти на дружеството през 2008 г., а емисионната цена е пресметната така, че да не разводнява капитала. Мениджър на увеличението е ИП „Капман”.

Към 30 септември дружеството управлява активи с балансова стойност 82.691 млн. лв., а пазарната му капитализация към същата дата възлиза на 111.540 млн. лв. Досегашните му проекти включват два ваканционни комплекса в Созопол и по един в Черноморец, Банско и Паничище.

Рано днес книжата на компанията се търгуват на нива от 2.18 до 2.25 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg