ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е придобило 62 743 кв. м в землището на гр. Сапарева Баня, гласи корпоративно съобщение, публикувано на сайта на Българска фондова борса. Стойността на недвижимите имоти (земя) е 4.5 млн. лв.

Върху тях ще бъдат развивани нови проекти в две направления – ваканционни комплекси и балнео-рехабилитационни центрове. Инвестицията в балнеология е от нов тип за портфейла на дружеството.

Фондът ще продължи да придобива земя в района на Сапарева баня, като общата площ вероятно ще надхвърли 100 дка. Първите проекти се очаква да стартират в края на тази година, а инвестициите ще бъдат финансирани със средства от предстоящото увеличение на капитала, съобщават от компанията.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ до момента развива ваканционни, жилищни и търговски комплекси. С новите инвестиции в балнеология и рехабилитация дружеството ще диверсифицира и обогати допълнително портфейла си.

Търговията с правата от увеличението на капитала на дружеството се очаква да започне през февруари. Цялата процедура по увеличението се очаква да приключи в началото на март, а търговията с новите акции да започне след средата на същия месец, обявиха от ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ в началото на миналата седмица.

Засега все още не са сключени сделки с акциите на компанията. Вчера обемът по позицията достигна 6 356 книжа срещу 2.38 лв. средно за акция, което е с 0.4% по-малко от среднопретеглената им стойност от петък.