ФеърПлей Пропъртис с продажби за 40.3 млн. лв. от началото на годината

480
ФеърПлей Пропъртис с продажби за 40.3 млн. лв. от началото на годината

„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ сключи през август нови договори за продажба на 47 апартамента за общо 14.2 млн. лв. без ДДС. Броят на реализираните от началото на годината апартаменти достигна 178, което е с 22% повече от заложеното в прогнозите, съобщиха от дружеството.

Стойността на продажбите от началото на годината е 40.3 млн. лв., а разгънатата застроена площ (РЗП) на апартаментите е общо 13 637 кв. м. Общо 4 453 кв. м е РЗП по договорите от август.

Към момента дружеството си е гарантирало 12.2 млн. лв. нетна печалба от продажбите на 111 апартамента, която ще бъде отчетена при финализиране на сделките. „Част от нея ще увеличи тазгодишната печалба за разпределение, която към 30 юни 2008 г. беше 4.3 млн. лв., но значителен дял ще остане за следващата 2009 г., тъй като тогава ще завърши строителството на апартаментите и ще приключат плащанията по тях”, обясни изпълнителния директор на дружеството Маню Моравенов.

„ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ е най-голямото по активи дружество за секюритизация на недвижими имоти без земеделска земя (13.09% пазарен дял) и четвъртото по този показател сред всички АДСИЦ на БФБ, инвестиращи в недвижими имоти (по статистика на КФН към края на март 2008 г.).

Основен акционер в дружеството е „ФеърПлей Интернешънъл” АД с 67% дял в капитала. Останалите акционери са институционални инвеститори (10 пенсионни, 16 договорни фонда, 4 инвестиционни дружества) и над 260 юридически и физически лица лица, дребни инвеститори.

Снимка: Profit.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg