От ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ (

) са внесли за одобрение от КФН проспекта си за увеличението на капитала на компанията от сегашните 50.700 млн. лв. на 60.840 млн. лв., чрез издаване на 10.140 млн. нови акции, с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2.25 лв. за брой, съобщават от дружеството.

Очаква се увеличението да започне към средата на януари 2008 г. и да приключи в началото на месец март, а търговията с новите акции да започне след средата на същия месец.

Срещу всяка от старите акции дружеството ще издаде едно право, а пет права ще дават възможност за записване на една нова ценна книга. Наскоро дружеството обяви очакванията си да разпредели по 14 стотинки дивидент на акция за 2007 г., ако увеличението на капитала приключи след разпределението на печалбата, или по 12 стотинки, ако дивидентите бъдат разпределени след увеличението.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ започва строителството на още пет вилни сгради от Етап ІІІ на ваканционно селище „Санта Марина” в Созопол. В тях ще бъдат инвестирани 7 788 197 лв. без ДДС, а общата им разгъната застроена площ ще е 6 855.81 кв. м., става ясно от подписано днес допълнително споразумение към договора за строителство на „Санта Марина” Етап ІІІ.

В следствие на това фондът вече има 12 вили от Етап ІІІ, строени в типичният за „Санта Марина” оригинален архитектурен стил на българското възраждане от 17-19-ти век и с традиционни за Созопол материали. Третият етап е по-голям от първите два взети заедно, неговото строителство ще продължи до 2011 година, но продажбите на апартаменти от там се очаква да започнат още през 2008 г.

По време на редовната търговия не се сключиха сделки с акциите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ. За сметка на това, на блоков сегмент бе прехвърлен пакет от 2 млн. книжа срещу 1 лв. за брой.