ФеърПлей Пропртис АДСИЦ с очакван дивидент от 0.14 лв. за тази година

795
ФеърПлей Пропртис АДСИЦ с очакван дивидент от 0.14 лв. за тази година

ФеърПлей Пропртис” АДСИЦ очаква да реализира 8.2 млн. лв. печалба за разпределение през 2007 г., става ясно от актуализираните прогнози на дружеството.

Това означава, че през последното тримесечие фондът ще добави нови 4.3 млн. лв. към резултата за разпределение от 5.9 млн. лв., който отчете към 30 септември тази година.

По 14 стотинки дивидент на акция ще получат инвеститорите във “ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ, ако печалбата бъде разпределена преди планираното за януари 2008 г. увеличение на капитала, или дивидентна доходност въз основа на цената на акциите на компанията от петък в размер на 6.3% за акционерите, сочат още прогнозите на дружеството, разпространени от PR-агенцията му ААА Комюникейшънс.

В противен случай дивидентът би бил 12 стотинки. Неотдавна дружеството обяви намеренията си да емитира 10.140 млн. нови акции, с които акционерният му капитал би достигнал рекордните за български АДСИЦ 60.840 млн. лв. Книжата ще бъдат с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2.25 лв. за брой.

Дружеството ще стартира 2008 година с 1 205 622 лв. чиста печалба, която ще бъде реализирана от нотариалното прехвърляне на апартаменти от Етап 2 на ваканционно селище “Санта Марина”. Постъпления от тези продажби ще бъдат реализирани през 2007 г., но цялата им продажна стойност от 3 076 079 лв. ще бъде отчетена като приход през 2008 г. заради действащите счетоводни стандарти.

До края на 2007 г. се очаква да приключат покупките на 50 хил. кв. м за нов проект в Сапарева Баня, подробности за който ще бъдат оповестени на по-късен етап. Фондът обяви и началото на проект за строеж на апартаментен хотел в Черноморец с обща стойност на инвестицията около 7 млн. лв. и РЗП 5 400 кв. м.

Хотелът ще разполага с 60 двойни стаи, които ще бъдат отдавани под наем, като има вариант те да бъдат преустроени в 30 апартамента с цел последващата им продажба.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg