Femina Slims вече се произвеждат от София – БТ

1192
Femina Slims вече се произвеждат от София – БТ

София-БТ () вече започна да произвежда някои от марките цигари на холдинга, които до скоро се правеха във фабриките в Пловдив и Стара Загора. Става въпрос за марките Невада (100 mm, мек пакет), Seven Hills slims, Femina slims и MM slims, съобщиха за Profit.bg от компанията.

Цигарите от фамилията Fеmina slims се появиха на пазара в нов формат на опаковката (твърд пакет, тип плочка), като този на най-бързо развиващата се марка на София – БТ, Ева slims, и с дължина на цигарата 97 mm.

От началото на юни 2008 г. и цигарите ММ slims ще се предлагат в същия формат, като при тях промяна ще има и във визията. През юни миналата година, след предварителни маркетингови проучвания сред пушачите на ММ и изследвания във фокус-групи, София - БТ започна да произвежда марката (84 mm и 100 mm) с нов дизайн на кутията, a асортимент ММ 84 mm беше преформатиран в опаковка „round corner”.

„Лоялните клиенти на марките, които се произвеждаха от Цигарена фабрика Пловдив и от Слънце-Стара Загора-Табак, могат да бъдат спокойни. Промените ще са единствено във външния вид и формата на кутията, а блендът, съдържанието и качеството на цигарите остават непроменени», категоричен е изпълнителният директор на софийската цигарена фабрика Красимир Петров.

В началото на тази седмица стана ясно, че двете фабрики в Пловдив и Стара Загора ще бъдат приватизирани с безсрочните лицензи за производство на цигари. Преди време ръковдството на Булгартабак холдинг посочиха, че с подобна стъпка се цели запазване статута на фабриките от бъдещия купувач.

Дяловото участие на Булгартабак холдинг в двете дъщерни компании ще се продаде на пода на Българска фондова борса като параметрите по предстоящите сделки ще са ясни до началото на юни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg