София-БТ (

) вече започна да произвежда някои от марките цигари на холдинга, които до скоро се правеха във фабриките в Пловдив и Стара Загора. Става въпрос за марките Невада (100 mm, мек пакет), Seven Hills slims, Femina slims и MM slims, съобщиха за Profit.bg от компанията.

Цигарите от фамилията Fеmina slims се появиха на пазара в нов формат на опаковката (твърд пакет, тип плочка), като този на най-бързо развиващата се марка на София – БТ, Ева slims, и с дължина на цигарата 97 mm.

От началото на юни 2008 г. и цигарите ММ slims ще се предлагат в същия формат, като при тях промяна ще има и във визията. През юни миналата година, след предварителни маркетингови проучвания сред пушачите на ММ и изследвания във фокус-групи, София - БТ започна да произвежда марката (84 mm и 100 mm) с нов дизайн на кутията, a асортимент ММ 84 mm беше преформатиран в опаковка „round corner”.

„Лоялните клиенти на марките, които се произвеждаха от Цигарена фабрика Пловдив и от Слънце-Стара Загора-Табак, могат да бъдат спокойни. Промените ще са единствено във външния вид и формата на кутията, а блендът, съдържанието и качеството на цигарите остават непроменени», категоричен е изпълнителният директор на софийската цигарена фабрика Красимир Петров.

В началото на тази седмица стана ясно, че двете фабрики в Пловдив и Стара Загора ще бъдат приватизирани с безсрочните лицензи за производство на цигари. Преди време ръковдството на Булгартабак холдинг посочиха, че с подобна стъпка се цели запазване статута на фабриките от бъдещия купувач.

Дяловото участие на Булгартабак холдинг в двете дъщерни компании ще се продаде на пода на Българска фондова борса като параметрите по предстоящите сделки ще са ясни до началото на юни.