Фиа България АД увеличава капитала си с 525 хил. лв.

479
Съветът на директорите на Фиа България АД () е взел във вторник решение да увеличи капитала на компанията от сегашните 700 хил. лв. на 1.225 млн. лв. чрез издаване на нови 525 хил. лв., съобщават от Българска фондова борса. Емисионната стойност на акция от новата емисия ще е 9.31 лв.

Броят на издадените права е 700 хил. броя, като съотношението право/акция е 4/3. Право да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник. Увеличението ще се обслужва от ИП Карол АД.

Проспектът ще бъде изготвен до 20 октомври, като се очаква, че до тази дата документът ще се внесе за одобрение от КФН.

Увеличението на капитала цели обезпечаване на изпълнението на инвестиционните намерения и програма на дружеството, както и възможността за участие в нови проекти през 2008 - 2009 г., съобщават от компанията. Такива проекти са в гр. Хаджидимово за изграждане на техно-парк на площ 48.000 кв. м и вилно селище на площ 72.000 кв. м.

Проектът в столичния Младост-1 е за строеж офис сграда с разгъната застроена площ 3 300 кв. метра върху терен от 900 кв. м.

Книжата на Фиа България АД не са сред най-ликвидните на БФБ. За последно акциите са търгувани на 8 октомври при средна цена от 10.39 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...