ФИА България търси 4.9 млн. лв. чрез увеличение на капитала

645

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия в размер на 525 000 лева, разпределена в 525 000 акции с номинал от 1 лев и емисионна стойност 9.31 лева всяка, които ще бъдат издадени в резултат на увеличение на капитала на „ФИА България” АД ().

Надзорът също вписа в публичния регистър емисията акции (в процес на емитиране). Ако бъдат пласирани всички акции, компанията ще набере общо 4.89 млн. лв.

Дейността на ФИА България АД е свързана с покупко-продажба на недвижими имоти, парцели и земеделска земя, както и развитие на недвижимата собственост. „ФИА България” АД е част от икономическа група, „ФИА Корпорейшън” АД, Гърция, притежава 67.09 % от капитала на емитента.

ФИА България АД има едностепенна система на управление. В съвета на директорите влизат Магдалини Маргарити – изп. директор, Стефан Георгиев и Динко Черганлиев - членове на СД.

Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от сегашните 700 хил. лв. на 1.225 млн. лв. Броят на издадените права е 700 хил. броя, като съотношението право/акция е 4/3.

Увеличението на капитала цели обезпечаване на изпълнението на инвестиционните намерения и програма на дружеството, както и възможността за участие в нови проекти през 2008 - 2009 г., съобщават от компанията. Такива проекти са в гр. Хаджидимово за изграждане на техно-парк на площ 48.000 кв. м и вилно селище на площ 72.000 кв. м.

Проектът в столичния Младост-1 е за строеж на офис сграда с разгъната застроена площ 3 300 кв. метра върху терен от 900 кв. м.

За последно акциите са търгувани на 12 октомври при средна цена от 10.84 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg