Фирма предлага инвестиционни услуги без лиценз

1543
Фирма предлага инвестиционни услуги без лиценз

Комисията за финансов надзор предупреждава, че "Кей ЕФ ЕМ Кепитъл Инвестмънс" ЕООД предлага инвестиционни услуги без да притежава лиценз от Комисията за финансов надзор за извършване на въпросната дейност.

В комисията са постъпили рекламни материали за инвестиционни услуги, предоставяни от дружеството, чиято регулация попада в обхвата на Закона за кредитните институции и на Закона за пазарите на финансови инструменти. За целта е сезирана и Българска народна банка.

Предлаганите продукти от "Кей ЕФ ЕМ Кепитъл Инвестмънс" ЕООД, за които тя не притежава лиценз са инвестиционните продукти "Фиксиран доход", "Фиксиран доход с предварително изплащане на лихвения доход", "Неограничен доход при гарантиран първоначален капитал", "Спестовна програма", "Кредитен инвестиционен продукт", "Неограничен доход при гарантиран първоначален капитал и гарантирана годишна доходност", "Партньорско споразумение за инвестиции на финансовите пазари с обща стратегия", "Валутна сметка", "Златна сметка", "Защита от инфлация" и "Икономическа рента".

От КФН също припомнят, че от февруари 2011 г. е влезнал в сила Закон за ограничаване на плащания в брой и са забранени плащанията, надвишаващи сумата от 15 000 лв. или равностойността им в чужда валута.

Рискът по предоставяне на парични средства и други финансови активи от инвеститорите на нелицензирани участници е изцяло за сметка на съответните инвеститори.

Нелицензираните дружества, които предлагат инвестиционни услуги без наличието на лиценз и в разрез със закона, не са контролирани от Комисията за финансов надзор. Предоставените от клиенти на такива дружества активи не са гарантирани от Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа. При предоставяне на финансови активи на нелицензирани дружества инвеститорите могат да бъдат измамени и да понесат значителни финансови загуби.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас