ФК Евър продаде 8.4% от капитала на Марицатекс

681
В блокова сделка, осъществена днес, ИП ФК Евър АД е прехвърлило 39 373 акции, или 8.4% от капитала на Марицатекс АД-Пловдив, съобщават от борсата. Купувач на пакета е Българска индустрия ЕООД, еднолична собственост на Цонко Недялков.

Цената на акция на сделката бе 1.00 лв., а стойността на цялата транзакция възлезе на 39 373 лв.

Марицатекс АД-Пловдив свиква извънредно общо събрание на акционерите на 12 октомври, на което ще се обсъжда предложение за увеличение на капитала на дружеството от 468 921 лв. на 937 842 лв.

Ако решението бъде гласувано, това ще се извърши чрез издаването на нова емисия от 468 921 броя акции, всяка от които с номинал от 1 лв. и емисионна цена от 5 лв., което означава, че дружеството може да набере максимално 2.345 млн. лв. от пазара.

За първите шест месеца на годината Марицатекс има печалба преди облагане с данъци в размер на 163 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 307 хил. лв. за година по-рано.

Днес се изтъргуваха 12 акции от дружеството на цена от 20.50 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...