ФНИ България сключи нов договор за кредит с Юробанк И Еф Джи България

572

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ () сключи с Юробанк И Еф Джи България АД договор за овърдрафтен кредит с лимит в размер на 2 900 000 евро. Със средствата ще се финансират текущите разходи на дружеството, свързани с придобиването на активи и извършване на строително-монтажни дейности. Това гласи корпоративно съобщение на сайта на Българска фондова борса.

Срокът на кредита е до 03 март 2008 г., като дължимата годишна лихва включва сбора от действащия тримесечен EURIBOR и договорна лихвена надбавка в размер на 1.65% годишно.

От компанията са сключили предварителен договор с Хай Бизнес Център ЕООД за продажба на 9 поземлени имота с обща площ 31 908 кв. м в София, ж-к Младост IV – местност Камбаните. Имотите са придобити от дружеството чрез търг, организиран от Агенцията за държавни вземания.

Общата продажна цена за имотите възлиза на 17 500 000 евро и ще бъде изплатена на няколко вноски. Окончателното прехвърляне на имотите ще бъде извършено най-късно до 06 август 2008 г.

В началото на декември стана ясно, че от ФНИ България АДСИЦ са сключили друг договор с Юробанк И Еф Джи България АД за инвестиционен банков кредит в размер на 2 млн. евро, с цел финансиране на разходи за предстоящо придобиване на недвижим имот.

С част от предоставения кредитен лимит ще бъде окончателно погасен кредит в размер на 1 млн. евро, отпуснат на дружеството от същата банка на 27 септември 2007 г.

Срокът на кредита е 5 години, като дължимата годишна лихва включва сбора от действащия тримесечен EURIBOR и договорна лихвена надбавка в размер на 1.65% годишно.

По последни данни, общо притежаваните от дружеството земеделски земи възлизат над 36 000 декара. По информация на БФБ дружеството е отдало под аренда над 19 хил. дка.

Днес се изтъргуваха едва 5 акции на ФНИ България АДСИЦ, като средната им стойност достигна 2.14 лв. средно, или с 1.91% ръст от цената им на отваряне.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg