Фонд имоти иска от АП да назначи регистриран одитор (  6BMA  )

2117
Фонд имоти иска от АП да назначи регистриран одитор

Фонд имоти АДСИЦ е подало молба до Агенцията по вписванията да бъде назначен Деян Константинов за регистриран одитор, който да провери и завери годишния финансов отчет на дружеството за 2011 година.

Причина за това, е че на редовното Общо събрание на акционерите на 30 май 2011 година не бе избран одитор, който да провери и завери отчета на дружеството. Решението е взето от Съвета на директорите на Фонд имоти АДСИЦ на 3 януари 2012 година.

Молбата е отправена на основание чл. 249, ал. 1 от Търговския закон, който гласи: „ Когато общото събрание не е избрало регистрирани одитори до изтичане на календарната година, по молба на съвета на директорите, съответно на управителния или на надзорния съвет или на отделен акционер, те се назначават от длъжностно лице по регистрацията към Агенцията по вписванията“.

Посоченото лице Деян Константинов фигурира в Списъка на контрольорите и проверителите на Агенцията по вписванията.

Акциите на дружеството губят 60% от стойността си за последната година. Последната сделка по позицията е на ниво от 7.7 стотинки, която е до историческото дъно от 7.6 стотинки за лот.

Фонд Имоти АДСИЦ-София, 6BMA – профил и борсова статистика

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg