Фонд на Варчев ще инвестира в Румъния, Полша, САЩ, Германия и Англия

582
Фонд на Варчев ще инвестира в Румъния, Полша, САЩ, Германия и Англия

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор взе решение да издаде разрешение за организиране и управление на Договорен фонд „Варчев Балансиран Фонд” от името на УД „Варчев Мениджинг Компани” ЕАД.

Основната цел на фонда е нарастване на стойността на инвестициите на притежателите на дялове чрез реализиране на максималния възможен доход при поемане на умерен риск, като ще се придържа към политика на инвестиране преимуществено в дългови ценни книжа, ликвидни акции с потенциал за растеж на цените и в инструменти с фиксирана доходност.

От компанията обявиха за Profit.bg, че до 40% от активите на фонда ще бъдат инвестирани в акции, а 50% в облигации и ДЦК. Останалите 10% ще са свободни парични средства.

Освен в България, Варчев Балансиран Фонд планира да инвестира и в Румъния и Полша от страните в региона, както и САЩ, Германия и Англия.

УД Варчев Мениджинг Компани управлява и Варчев Високодоходен фонд, чиито активи към момента са на стойност 157 хил. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg