Фонд за недвижими имоти България придоби сграда в Боровец

565
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ () придоби 6/10 идеални части от 5 етажна апартаментна сграда с гаражи, намиращи се в к. к. Боровец, срещу сумата от 1 230 385 евро, съобщават от Българска фондова борса.

Придобиването на недвижимия имот е финансирано с кредит, отпуснат от Юробанк И Еф Джи България АД. С финализиране на сделката Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ става собственик на цялата апартаментна сграда с разгъната застроена площ от 3 527.30 кв. м. Общата стойност на апартаментната сграда възлиза на 2 128 256 евро.

През миналата седмица стана ясно, че компанията е продала 5 поземлени имота - ниви с обща площ 44.999 дка, намиращи се в с. Плачидол, община Добрич.

Общата стойност на сделката възлиза на 16 649.63 лв., или 370 лв. за един декар. По последни данни от борсата фондът притежава над 36 хил. дка земеделска земя.

Само преди дни дружеството сключи предварителен договор с Хай Бизнес Център ЕООД за продажба на 9 поземлени имота с обща площ 31 908 кв. м, намиращи се в гр. София, ж. к. Младост IV – местност Камбаните, които са придобити от дружеството чрез търг, организиран от Агенцията за държавни вземания.

Общата продажна цена за имотите възлиза на 17.5 млн. евро и ще бъде изплатена на няколко вноски. Окончателното прехвърляне на имотите ще бъде извършено най-късно до 6 август 2008 г.

Днес се изтъргуваха 96 537 акции на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, като пазарната стойност на дружеството нарасна с 4.62%, до средните 2.04 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg