Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ сключи предварителен договор с „Хюндай Бизнес Център" ЕООД, съгласно който дружеството продава магазинната част от Търговски И Бизнес Център, който е в процес на изграждане и се намира срещу Бизнес Парк София, съобщи БФБ.

Договорената продажна цена за търговската част е 11 150 000 евро, в която сума не е включен ДДС, и е дължима на вноски в зависимост от степента на завършеност на сградата.

Търговската част, обект на сделката, е с площ от 15 013 кв. м и се състои от шоуруми, подземен паркинг с паркоместа, офисни и санитарни помещения.

Нека припомним, че Фонд за недвижими имоти България спечелили организирания от Агенция за държавни вземания търг с тайно наддаване на терени в гр. София, които са придобити от държавата по производството по несъстоятелност на "Елитбанк" АД и се намират в район Младост IV - местност Камбаните.

Предложената цена от дружеството за 77 978 кв. м е 37 536 421 лв. Предстои издаване на постановление за възлагане от Агенция за държавни вземания.

До момента днес по позицията са изтъргувани 8797 акции на средна цена 1.64 лв.