Фонд за недвижими имоти България взе инвестиционен кредит от 18.162 млн. евро

497

Агенция за държавни вземания издаде Постановление за възлагане на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ-София на 20 недвижими имота - незастроени дворни места с обща площ 77 978 кв. м, спечелени от дружеството на търг, проведен на 11 юни 2007 г., срещу цена от 37 536 421 лв., които се намират в гр. София, район Младост ІV - местност Камбаните.

С цел финансиране придобиването на посочените недвижими имоти, дружеството сключи с Българска Пощенска Банка АД договор за дългосрочен инвестиционен банков кредит размер на 18.162 млн. евро.

Дължимата годишна лихва за предоставения кредит включва сбора от действащия тримесечен EURIBOR и лихвена надбавка в размер на 1.65%. Срокът на кредита е 7 г.

За първото тримесечие на 2007 г. Фонд за недвижими имоти България обяви печалба 453 хил. лв. спрямо положителен финансов резултат от 38 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Днес книжата на фонда се търгуваха на нива от 1.65 до 1.73 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg