Фондове увеличават дела си в Слънце Стара Загора-Табак

873
Фондове увеличават дела си в Слънце Стара Загора-Табак

Договорни фондове увеличават дела си в капитала на Слънце Стара Загора-Табак, информират от Българска фондова борса.

От ДФ Реал финанс Балансиран Фонд уведомиха за покупка на 60 000 акции на цигареното дружество, представляващи 5.09% от капитала напубличната компания. Такъв е и процентът на участие на фонда в капитала на дружеството.

Друг един фонд от семейството на Реал Финанс Асет Мениджмънт - ДФ Реал Финанс Високодоходен Фонд, при когото има идентична ситуация - придобиване на 60 000 акции от капитала на Слънце Стара Загора-Табак, представляващи 5.09%, колкото е и участието на фонда в компанията.

От ДФ ЦКБ Актив съобщават за покупка на 72 000 акции на цигареното дружество от Стара Загора, като контролираия дял от фонда възлиза на 6.11%.

Договорният фонд ЦКБ Лидер е придобил 80 140 акции на Слънце Стара Загора. В резултат на сделката фондът вече притежава 6.81% от компанията.

Продавач на посочените количества е Сила Холдинг, прехвърлил съответно 272 000 акции на цигарената компания, представляващи 23.09% от капитала на дружеството. След осъществените сделки притежаваните акции от холдинга са 822 486 броя, или 69.83% от капитала на дружеството.

Сделките по прехвърлянето се сключиха на регулиран пазар, по време на борсовата търговия от 10 ноември. Цената за лот е 7.50 лв. Оттогава няма сделки с акциите на Слънце Стара Загора-Табак на БФБ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg