Фондовете на БенчМарк управляват 43.6 млн. лв.

653
Фондовете на БенчМарк управляват 43.6 млн. лв.

Общо 43.6 млн. лв. управляват трите фонда на Бенч Марк Асет Мениджмънт – ДФ БенчМарк Фонд–1, ИД БенчМарк Фонд–2 и ДФ БенчМарк Фонд–3, става ясно от данни на Българска фондова борса.

Към днешна дата нетната стойност на активите на БенчМарк Фонд–2 възлизат на 36.271 млн. лв. Фондът е инвестирал общо 81% от активите си в акции, като 12 на сто от тях са в акционерни дружества със специална инвестиционна цел, а близо 19% са паричните средства и техните еквиваленти.

За последните 12 месеца инвестиционното дружество постигна доходност от 108.37%, а от началото на годината тя е 73.18%.

Най-големите инвестиции на фонда са в финансовия сектор и машиностроенето, като компаниите с най-голяма тежест са Монбат, Корпоративна Търговска Банка, Химимпорт, Синергон Холдинг и Неохим.

Общо 5.442 млн. лв. са съсредоточени в ДФ БенчМарк Фонд–1, докато управляваните активи от ДФ БенчМарк Фонд–3 са 1.891 млн. лв. За последните 12 месеца двата фонда имат доходност от съответно 61.99% и 29.87%.

Наскоро от управляващото дружество обявиха, че възнамеряват да пуснат на пазара две нови колективни инвестиционни схеми. Това са секторен взаимен фонд „БенчМарк Фонд – 4 Енергетика” и „БенчМарк Фонд – 5 Централна Източна Европа”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...