Фондовете на Райфайзен ще заменят банката депозитар

886
Фондовете на Райфайзен ще заменят банката депозитар

Управляваните от УД Райфайзен Асет Мениджмънт (България) ЕАД фондове, а именно Райфайзен (България) Балансиран Фонд, Райфайзен (България) Фонд Акции, Райфайзен (България) Фонд Облигации и Райфайзен (България) Фонд Паричен пазар ще заменят банката си депозитар, става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

До момента банка депозитар на четирите фонда бе Обединена Българска Банка АД, която ще бъде заменена с Българска Пощенска Банка.

Именно поради замяната на банката депозитар е взето решение за временно спиране обратното изкупуване и продажбата на дялове на четирите договорни фонда.

Очаква се прехвърлянето на активите в новата банка депозитар да се извърши в периода от 16 до 20 юли 2007 г. Емисионната стойност и цената на обратното изкупуване на фондовете ще бъде обявена в деня, предхождащ възобновяването на обратното изкупуване и продажбата на дяловете.

Към настоящия момент фондовете на Райфайзен Асет Мениджмънт управляват активи на обща стойност 93.068 млн. лв., с което са едно от водещите управляващи дружества в страната.

Вчера стана ясно, че Нов Български Университет е закупил общо 5.1126% от ДФ Райфайзен (България) Балансиран Фонд.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg