Форталеза Финанс придоби нови 15% от капитала на Транскарт

1496
Форталеза Финанс придоби нови 15% от капитала на Транскарт

Форталеза Финанс ЕООД е купувачът на изтъргуваните през миналата седмица 1 046 700 акции на Транскарт () АД. Количеството представлява 14.95% от капитала на публичната компания, като продавач се явява Систек Холдинг АД. Това съобщиха от Българска фондова борса.

Цената на акция по сделката е 4 лв. В резултат участието на Форталеза Финанс ЕООД в Транскарт АД достигна 23.67%, а това на Систек Холдинг АД се сведе до 17.77%. На 12 декември от холдинга са прехвърлили друг пакет от 560 хил. акции (8% от капитала на Транскарт АД). Ответната страна по сделката e Токуда Банк, купила книжата в обратна репо сделка.

Фирма Форталеза Финанс ЕООД е собственост на Мария Вълева, която участва в управлението на Систек Холдинг АД. Справката в Апис показва още, че Вълева е изпълнителен директор и на Интеркарт Кепитъл АДСИЦ, в което дружество съучредители са Интеркарт Файнанс АД и УД Сомони Асет Мениджмънт.

Основните акционери в Систек Холдинг АД са Свилен Савчев (49.8%) и Христо Георгиев (49.8%).

От 13 декември досега не са сключвани сделки с акции на Транскарт АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg