Форуком АД-Хасково е придобил 175 хил. акции, или 24.48% от капитала на Форуком Фонд Имоти АДСИЦ-Хасково, става ясно от съобщение на сайта на Българска фондова борса.

Като продавач в институцията е отразен ФК Форуком и ко ООД-Хасково, намалил дела си до 13.98%.

Справка в АПИС сочи, че Форуком АД е собственост на Тенчо Лилянов и Даниел Гаргов, притежаващи по 70 и 30% от дружеството. Основни акционери в ФК Форуком и ко ООД са Надежда Лилянова и Даниел Гаргов, имащи по 70 и 30 на сто от капитала.

Междувременно стана ясно, че Форуком Фонд Имоти АДСИЦ-Хасково учредява на ЕВН България Електроразпределение АД, право на строеж за построяване на бетонов комплектен трансформаторен пост със застроена площ 6 кв. м. и прилежащата около трафопоста сервитутна ивица, в собствения на учредителя недвижим имот, представляващ: поземлен имот находящ се в гр. Хасково, с площ на имота по скица 3 599 кв. м., а по документ за собственост 3 554 кв. м., за сумата от 437. 60 лв. без ДДС.

Последната сделка с книжата на дружеството бе сключена по време на търговската сесия от 11 декември 2007 г. на цена от 1.20 лв. за брой.