Американската компания за дрехи и обувки GAP Inc. обяви подписването на договори, с които търговските марки Gap и Banana Republic ще навлязат официално на пазарите в Гърция , Румъния, България, Кипър и Хърватия, съобщава Property Xpress.

За Гърция компанията е сключила договори с водещата на гръцкия пазар компания Marinopoulos Group, която чрез Sephora, работи съвместно и с други световноизвестни марки - Marks & Spencer, Starbucks, Carrefour и LVMH.

Според управата на американската компания откриването на тези представителства е част от плана за разширяване и представяне на тези марки на нови развиващи се пазари, като Балканския.

Първият магазин на GAP, който ще отвори врати в Гърция през есента на тази година ще даде старт на това разширяване. Магазин от веригата Banana Republic се очаква да отвори врати през пролетта на 2009 г.

Компанията GAP е специализирана в продажбата на дребно на облекла и всякакъв вид аксесоари на марките Gap, Banana Republic, Old Navy и Piperlime.

Магазините й са доста популярни в Съединените щати, като годишните приходи на компанията от продажби за 2006 г. достигат близо 16 млрд. долара.

Компанията е доста популярна и привлекателна за широк кръг сред купувачите заради непрекъснатите си разпродажби и намаления.

GAP притежава над 3 100 магазина в САЩ, Великобритания, Канада, Япония, Франция и Ирландия. Компанията непрекъснато разширява международното си присъствие с откриване на нови представителства в Азия, Средния Изток и Европа.