Gausepohl Fleisch отправи оферта за 25% от капитала на Саф Магелан

501
Германската Gausepohl Fleisch е отправила официално писмено предложение за закупуване на минимум 25.1% от акциите на САФ Магелан АД () по пазарна борсова цена, съобщават от БФБ. Немската фирма специализира в месодобивната и месопреработвателна индустрия.

Към момента САФ Магелан АД продава на българския пазар стоки, произведени от Gausepohl Fleisch на стойност около 1.2 млн. лв./месец.

За последно книжата на САФ Магелан АД се търгуваха на нива около 30 лв. на акция, а очакваната консолидирана счетоводна печалба за 2007 г. е около 2.65 лв. на акция, или общо 4 548 275 лв.

Консолидираната печалба на Саф Магелан АД към 30 септември е 2.344 млн. лв., показават данните от консолидирания отчет на компанията. Миналогодишни бази за сравнение на резултата няма, тъй като дружеството изготвя консоилидирани отчети от април тази година, когато придобива 100% от Камарко Дистрибутори ООД.

За полугодието консолидираният положителен финансов резултат е бил 716 хил. лв., като за последното тримесечие показателят бележи трикратен ръст.

Общо приходите от дейността са 16.567 млн. лв. Постъпленията от продажби са 16.522 млн. лв. От тях 10.668 млн. лв. се дължат на пласирана стока, 925 хил. лв. от услуги и от “Други” 4.929 млн. лв.

За последно акциите на компанията са търгувани на 29 октомври при нива от 29.99 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg