Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ и ФИНИ АДСИЦ вече са публични дружества, след като Комисията за финансов надзор вписа двата фонда в регистъра си.

Глобекс Истейт Фонд АДСИЦ увеличи капитала си с минимално изискуемите 30%, до 650 хил. лв., чрез издаване на нови 150 хил. акции с номинална стойност 1 лев.

Плановете на дружеството предвиждат построяването на комплекс ваканционни апартаменти в Созопол и офис сграда с магазини в София, става ясно от проспекта на дружеството.

Общата стойност на строителните дейности в Созопол се предвижда да възлязат на около 3.3 млн. евро. Комплексът ще е разположен в местността Буджака и ще е с РЗП 4800 кв. м.

Фондът планира да продаде 70% от апартаментите в комплекса на цена от 1000 евро/кв.м, а останалата част да отдава под наем за 20 евро/кв. м.

В широкия център на София (в близост до бул. „Христо Ботев“) Глобекс Истейт Фонд планира да изгради офис сграда клас „А” с магазини. Приблизителната стойност на проекта възлиза на 4.84 млн. евро, а общата РЗП ще е 6400 кв. м.

ФИНИ АДСИЦ планира да инвестира в имоти, осигуряващи доход под формата на наеми и други плащания, и в закупуване, изграждане и/или реновиране на недвижими имоти с цел препродажба или експлоатация. Дружеството вече е придобило три имота в Лом.