Петчленен състав на Върховния административен съд потвърди окончателно решение на Комисията за защита на конкуренцията от м. юли 2009 г., с което бяха санкционирани «Тодоров» АД и «Винополи» ЕООД с имуществени санкции в общ размер 36 370 лв. за извършено нарушение на чл. 36, ал. 3 от ЗЗК за предлагане на непазарни стимули спрямо купувачите с цел увеличаване на продажбите.

Комисията установи, че голямата награда на играта «С любоff от Тоdoroff. Обиколи Европа с Todoroff" - едноседмичен круиз за двама по западното Средиземноморие - превишава законоустановения праг, до който подобни пазарни стимули са допустими.

Рекламното съобщение се разпространява в електронните медии и чрез рекламни пана, а условията на играта присъстват в електронната страница на „Винополи" ЕООД - официален представител на „Тодоров" АД за България. Участието в играта изисква да е закупен продукт - вино или ракия с марката "Todoroff".

В своето решение Върховният административен съд потвърждава констатациите на КЗК и наличието на нарушение от страна на ответните дружества.

Въз основа на влязлото в сила решение на Комисията, на основание чл. 104 от ЗЗК, всички физически и юридически лица, на които са причинени вреди, дори когато нарушението не е било насочено директно срещу тях, имат право да подадат искове за обезщетение по реда на Гражданския процесуален кодекс.