Глобиха Todoroff за нелоялно привличане на клиенти

1013
Глобиха Todoroff за нелоялно привличане на клиенти

Петчленен състав на Върховния административен съд потвърди окончателно решение на Комисията за защита на конкуренцията от м. юли 2009 г., с което бяха санкционирани «Тодоров» АД и «Винополи» ЕООД с имуществени санкции в общ размер 36 370 лв. за извършено нарушение на чл. 36, ал. 3 от ЗЗК за предлагане на непазарни стимули спрямо купувачите с цел увеличаване на продажбите.

Комисията установи, че голямата награда на играта «С любоff от Тоdoroff. Обиколи Европа с Todoroff" - едноседмичен круиз за двама по западното Средиземноморие - превишава законоустановения праг, до който подобни пазарни стимули са допустими.

Рекламното съобщение се разпространява в електронните медии и чрез рекламни пана, а условията на играта присъстват в електронната страница на „Винополи" ЕООД - официален представител на „Тодоров" АД за България. Участието в играта изисква да е закупен продукт - вино или ракия с марката "Todoroff".

В своето решение Върховният административен съд потвърждава констатациите на КЗК и наличието на нарушение от страна на ответните дружества.

Въз основа на влязлото в сила решение на Комисията, на основание чл. 104 от ЗЗК, всички физически и юридически лица, на които са причинени вреди, дори когато нарушението не е било насочено директно срещу тях, имат право да подадат искове за обезщетение по реда на Гражданския процесуален кодекс.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg