След близо 2 години ползотворно сътрудничество световният производител на гуми Goodyear Dunlop поема изцяло развитието на автосервизните центрове Премио от франчайзинго-получателя Примекс, една от най-големите компании за внос и продажба на гуми в страната, съобщиха за Profit.bg от Goodyear.

От международната компания съобщават, че са преоценили бъдещето на проекта и потенциала на партньорството и са решили да развиват мрежата от сервизи самостоятелно.

За по-малко от една година откакто моделът навлезе в страната, са открити четири локации от веригата Премио в Стара Загора, Монтана, Ямбол и Силистра. До края на тази година компанията планира активните центрове в България да станат общо 9. Развитието на мрежата поема Венцислав Дойчинов, мениджър ключови клиенти в Goodyear Dunlop.

През май 2008 г. Примекс получи правото да развива международната верига за гуми и автосервизните центрове в страната. Към днешна дата Примекс вече не е мастърфранчайз партньор на международната компания и засега не се предвижда въвличането на друг партньор.

Премио веригата е собственост на Goodyear Dunlop Handel System и е един от основните канали за дистрибуция на марките от групата на Гудиър в страните в Европа. Веригата е основана в Германия през 1996-та година и е утвърдена като висококачествена франчайз верига за продажби на дребно.

Към момента веригата е представена от 505 обекта в Европа в страните Германия, Чехия, Унгария, Казахстан, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Швейцария, Турция и Узбекистан и продължава да се разширява със силна и ясна политика на експанзия.

Гудиър е един от най-големите производители на автомобилни гуми в света. Компанията има около 70 000 служители и произвежда изделията си в повече от 60 завода в 26 страни по целия свят. Концернът е пионер с иновационната технология за безопасност, известна като RunOnFlat, която позволява на водача да продължи своето пътуване дори и в случай на спукване на гума.