Google обещава на Индонезия големи инвестиции

877
Google обещава на Индонезия големи инвестиции

Водещата световна интернет-търсачка Google смята да направи в Индонезия „огромни инвестиции" и да превърне страната в центъра на своите операции в цяла Югоизточна Азия, заяви в. Jakarta Globe, цитирани от РИА Новости. Вестникът се позова на председателя на индонезийското Бюро за координация на инвестициите (БКИ) Гита Виряван.

„Не знам още дали говорим за сума от 100 млн. долара или повече, инвестицията като цяло ще е много по-голяма от направените в съседните Сингапур и Малайзия", посочи той.

Индонезия ще стане в най-скоро време място на истинска „интернет-експлозия", каза на свой ред посетилият страната изпълнителен председател на Google Ерик Шмид.

„В Индонезия има 50 млн. малки предприятия. Видно е от броя им, че те ще бъдат бъдещият двигател на икономическия ръст", смята той. По думите на Шмид, Google смята да открие свое представителство в Индонезия до началото на 2012 година.

Индонезия е четвъртата по численост страна в света. Интернет потребителите там по официални данни са около 40 милиона, но по оценки на изследователската компания Frost & Sullivan ползвателите на безжичен интернет в Индонезия ще достигнат до края на годината 194 милиона, което ще означава 81% покритие на цялото й население, пише Jakarta Globe. Днес тази страна е на второ място в света по брой на профили във Facebook.

Въпреки това индонезийските рекламодатели заделят по-малко от 2% от рекламните си бюджети за реклама в интернет, което говори за огромен потенциал в тази сфера, пише изданието.

По оценки на БКИ, общият обем на чужди и местни инвестиции в индонезийската икономика ще достигнат тази година близо 28 млрд. долара, което е с 15% повече отпреди година.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...