На 30 септември 2008 г. в Търговския регистър към Агенцията по вписванията беше вписано вливането на Горубсо-РОФ АД- гр. Рудозем, в Горубсо-Мадан АД- гр. Мадан, съобщава БФБ.

В резултат на това Горубсо-РОФ АД престава да съществува, а цялото му имущество, включително права и задължения, преминаха към дружеството-правоприемник, а именно Горубсо-Мадан АД.

Основният капитал на Горубсо-Мадан АД става 779 967 лв., разпределен в 779 967 акции с номинална стойност от 1 лв.

Заедно с вливането, в Търговския регистър бяха вписани изменени Устав и предмет на дейност (който обединява предметите на дейност на двете дружества преди вливането), както и нов Съвет на директорите на Горубсо-Мадан в състав Валентин Гаджев - изпълнителен директор, Съби Кичуков, Венко Димитров, Славея Стоянова, София Райкова-Апостолова, Роберто Младенов и Кирил Захариев.

На основание решенията на ОСА на Оловно Цинков Комплекс АД-Кърджали (5OTZ) от 10 юли 2008 г., предстои изкупуването на участието на Интертръст Холдинг БГ- АД в Горубсо-Мадан АД, което ще бъде извършено в съответствие със законодателството на Република България в рамките на 2008 г.

Днес акциите на ОЦК са сред малкото отчели ръст - от 1.5%, до 20.20 лв. цена на затваряне.