Гръцка компания измества БТК и Химимпорт

1866
Гръцка компания измества БТК и Химимпорт

Дружество, което от началото на 2009 г. няма приходи, а разходите са на стойност 16 хил. лв. планира да увеличи капитала си от 250 хил. лв. на 547.563 млн. лв., става ясно от информация на X3News. С това дружеството ще излезе на челна позиция по основен капитал, като ще изпревари БТК и Химимпорт.

Компанията, чието име е Енергони свиква общо събрание на акционерите за края на ноември. На него ще се обсъжда вливането на Роял ресортс АД и Роял Инвестмънт ЕАД в Енергони АД.

Увеличението на капитала и издаването на нови 547.313 млн. акции е във връзка с вливането на двете компании в Енергони АД.

Справедливата цена на трите дружества е както следва: 234 хил. лв. на публичното Енергони и съответно 11 хил. лв. и 547.308 млн. лв. на Роял ресортс и Роял Инвестмънтс.
Основната дейност на оцененото на 547 млн. лв. (с основни активи два патента за изобретения „метод за изграждане на вятърна електоцентрала) Роял Инвестмънтс е пряко ангажирана с осъществяването на проекти в областта на ветро - енергийните паркове.

Любопитно е да се отбележи, че „тъй като проекта е в начален етап на развитие, към момента не може да бъде предоставена по-детайлна информация.

Плановете на компанията предвиждат и увеличение на капитала до 1 млрд. лв.

След осъществяване на вливането, най-големите акционери в Енергони ще са Димитриос Айвалиотис (понастоящем изпълнителен директор на приемащата компания) с 42.31%, Михаил Георгопападакос с 28.51% (понастоящем изпълнителен директор на двете преобразуващи се компании) и Маккап Холдинг Лимитид с 11.74%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

до Коце
# 0
13:10 | 26 October 2009
"С това дружеството ще излезе на челна позиция по основен капитал..." и що четеш такива стии дето не разбираш :)
пич
# 1
14:10 | 23 October 2009
щом не разбра, значи не си за тук
Коце
# 2
13:10 | 23 October 2009
За какво изместване на Химимпорт и БТК става на въпрос ,че неразбрах?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg